Nieuwsoverzicht

29-11-2020

De zwemcommissie had aangekondigd om begin december met nieuwe informatie te komen omtrent het zwemmen in de regio. Aangezien er in de situatie rondom Corona en alle beperkingen vooralsnog geen verandering is gekomen, is er dus nog geen nieuws te melden. We gaan er vanuit dat we begin januari weer een nieuwsbrief laten verschijnen.

25-10-2020

VOG:

In de ALV van de KNZB is besloten dat alle kaderleden een VOG moeten hebben voor 1/1/22. Dit is het vergaderbesluit.

Er is een handig stappenplan gemaakt om het eenvoudiger te maken voor de implementatie van de VOG’s binnen de vereniging.

Dit is de link naar de eerste uiting van de campagne voor het VOG.  

Subsidies:

Er zijn diverse noodmaatregelen voor sportverenigingen. Hier staan de diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook regionale maatregelen. Deze staan hier.

Het sportakkoord is nu binnen elke gemeente rond. Er zijn een heleboel mooie mogelijkheden. Controleer hier wat het voor jouw vereniging kan betekenen.

Mochten verenigingen vragen hebben, dan kunnen jullie bij het regiobestuur terecht als het regionale vragen betreft.
Mochten het overkoepelende vragen, dan zijn jullie meer dan welkom contact met onze accountmanagers op te nemen. De link naar hun gegevens staan hier.

22-8-2020

Lees bijgaand de laatst verschenen nieuwsbrief  inzake wedstrijdzwemmen

21-8-2020

Het overleg met scheidsrechters/ kamprechters met de ROC provincie Drenthe op 14/9 in de Wenning gaat niet door.

17-8-2020

Er komen veel vragen binnen over hoe de regio omgaat met het zwemseizoen 2020/2021. 
De Zwem- en Officialcommissie hebben op diverse fronten overleg met elkaar en er wordt hard gewerkt aan een nieuwsbrief over de 1e helft van het komende zwemseizoen. De nieuwsbrief komt voor het weekend uit.
We rekenen op jullie begrip.

08-8-2020

100 jaar THOR

 
Bij het lezen van de naam T.H.O.R. zullen vele lezers nog met veel plezier terug denken aan de tijd van het jaarlijkse waterpolotoernooi dat T.H.O.R. 35 jaar lang organiseerde en de bijhorende feesten in hotel De Nederlanden. Alhoewel de zwemvereniging officieel nog altijd Z&PC T.H.O.R. heet wordt de jarige vereniging tegenwoordig in de volksmond meestal THOR genoemd. Op 5 augustus 1920 werd de zwem- en poloclub opgericht door badmeester Smalbil in hotel De Nederlanden en heette eerst “Wildervank”. Er werd gezwommen in de pompsloot te Wildervank, waar in 1919 een “zwembad” geopend was. Nog in het oprichtingsjaar werd tijdens een ledenvergadering besloten de naam te veranderen in T.H.O.R. Dit verwijst niet naar de god van de donder en de vruchtbaarheid, maar staat voor de heroïsche naam Tot Heil Onzer Ribbenkast. Met 29 leden werd gestart, maar in de oorlogsjaren schommelde dit aantal nogal wat heen en weer. In 1980 werd dit bad gesloten en werden er tennisbanen aangelegd op dit terrein. T.H.O.R. ging toen verder in het Kristalbad in Veendam.
 
Nu in 2020 zijn er nog altijd 63 leden actief, waarvan er 26 aan wedstrijden deelnemen. Zwemwedstrijden wel te verstaan, want water-poloën doen we eigenlijk niet meer sinds het Kristalbad aan de Langeleegte ook niet meer bestaat. Tegenwoordig worden de baantjes getrokken in het overdekte Tropiqua in Veendam. Drie uur per week duiken daar de wedstrijdzwemmers en recreatieve zwemmers het water in. Voor de wedstrijdzwemmers zouden we graag nog meer bad uren willen, maar door de zwemlessen en andere verenigingen is dat helaas niet mogelijk. Ondanks dat weten de huidige wedstrijdzwemmers toch vele medailles bij elkaar te zwemmen bij regionale wedstrijden en aan nationale wedstrijden deel te nemen.
 
Vandaag bestaat T.H.O.R. dus maar liefst 100 jaar! Het feestjaar begon goed met een fantastische clinic van MarcelWouda. Dat was tevens zo ongeveer de laatste zwemactiviteit van het afgelopen seizoen. Alles werd stopgezet vanwege het Corona virus. Ondertussen heeft een aantal zwemmers het trainen weer opgepakt. Eerst in ons vertrouwde Tropiqua en momenteel in openlucht zwembad De Borghoorns. Alle overige extra activiteiten gaan zeker niet over, maar worden alleen uitgesteld. Eén van de uitgestelde activiteiten is de feestavond met reünie. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar opgeven kan wel al via de website www.zwemverenigingthor.nl
 
17 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > »