Records

Voor de actuele gegevens (die elke dag worden ververst) klik je hier.

In de loop der jaren is hebben de drie kringen altijd zelf de kringrecords bijgehouden. Voor een aantal leeftijdscategorieën (meestal bij de 8-9 jarigen) werden op bepaalde afstanden geen records bijgehouden in de ene kring, terwijl dat in de andere kring wel gebeurde.
Daarnaast hadden de kringen veelal een eigen ‘ondergrens’ voor een record. Deze ondergrenzen waren niet gelijk en op sommige combinaties van slagen/afstanden wel eens heel scherp (in een enkel geval zelfs onder het NR…)
Bij de start van de regio is in het kader van de samenvoeging afgesproken dat elke provincie zijn eigen records houdt en dat we de snelste tijd dan als regiorecord erkennen.
Aan deze afspraak voegen we nu een verdere harmonisatie toe. We laten bij alle combinaties de ondergrens los en gaan voor vrijwel alle leeftijden de records bijhouden. Om dit te automatiseren, hebben we voor alle ‘open’ plekken een zeer langzame tijd ingevoerd, die, bij het vinden van een geldige tijd, direct met een zwemmer wordt opgevuld. Als bij een afstand waar records van worden bijgehouden nog geen tijd kon worden gevonden (en dat was bij het zoeken in 3,1 miljoen individuele uitslagen wel een hele zoektocht….) staat er in de lijst: “nog niet gevonden”
We hebben zover we dat op basis van onze gegevens konden doen, de uitslagen opnieuw gescand. Dat merk je vooral bij de jongere zwemmers.
Natuurlijk zal het voorkomen, dat er in het (verre?) verleden zwemmers op een slag/afstand sneller waren dan het record wat nu in de lijst staat. Dat kunnen we niet voorkomen. Maar… als je d.m.v. – eventueel vergeelde-  stukken, uitslagen, PV’s – kunt aantonen fat iemand sneller was, dan kun je dat altijd melden via
Als de stukken overtuigend zijn, passen we het record aan :-)