Officialcommissie

In dit menu vind je alle informatie van de regionale officialcommissie. Opstellingen, bevorderingen, overige informatie: je komt het hier allemaal tegen.

Secretariaat:

  • Groningen : (John van Dokkum/Anita Georg)
  • Friesland : (Eefje Postma) 
  • Drenthe : (Ron Damen)

 

Jubileum Friesland

Weggemans
Dhr. Weggemans (op de foto rechts) van zwemclub zcnf 34 werd op 9 maart 2019 gehuldigd in Oosterwolde tijdens de vijfkamp deel 3. Hij is nu official van verdienste. 
Van harte gefeliciteerd!
 

Jubilea Friesland

jubilea

Zaterdag 16 februari 2019 werden in het zwembad in Heerenveen 3 Litho’s uitgereikt aan mevr. A.Huininga-de Jong, Mevr. H.Wiersma en dhr. A.Jansma. 

Zij zijn 25 jaar official van de KNZB. 
Van harte gefeliciteerd!

Thijs Sijtsma Ere-official

TS ereofficial
 
Thijs Sijtsma is zaterdag 29 december tijdens de Christmas Swim in Leeuwarden namens de ROC Noord benoemd tot Ere Official van de KNZB.
Vanaf 1975 was Thijs official eerst van de Kring Friesland, later ROC noord.
De ROC wenst hem samen met zijn familie heel veel geluk en gezondheid toe.
 

Jubilea officials Drenthe

 

1

2

Op 17 september  hebben Jeanette de Groot en Jannine van Meerendonk het speldje “official van verdienste”  en natuurlijk een bloemetje ontvangen als dank voor hun inzet als official bij het wedstrijdzwemmen.

Ook hebben wij deze avond afscheid genomen van Jan Carolus, na meer dan 30 jaar official, docent en examinator vond hij het tijd om te stoppen.

Als dank voor zijn inzet ontving hij de speld “ere official “en een litho.

                                                                                                        

Jubilea in Groningen

Tijdens het 50m finale in Hoogezand werden een aantal official in het zonnetje gezet vanwege het feit dat ze inmiddels 10 jaar official zijn. Zij zijn alle benoemd tot official van verdienste.

jub

V.l.n.r. : Bert Stam, John van Dokkum, Helen Drijfhout, Mirthe Drijfhout, Rens Mulder, Anna de Weert en Simonet Schroot.

Tymen Stegenga na 25 jaar gestopt

Foto
Zondag 3 juni had Tymen Stegenga zijn laatste wedstrijd voor de KNZB.
Hij is 25 jaar official geweest.
Hij kreeg de speld ereofficial van de KNZB door de official commissie regio noord afdeling Friesland uitgereikt.

Margaretha Bieze official van verdienste

De benoeming was er al een poosje, maar de uitreiking van de oorkonde en de bos bloemen liet door allerlei omstandigheden (erg) lang op zich wachten. Gisteren, op 13-01, vonden we in Hoogezand bij de VC Mbizedaartoe dan eindelijk de gelegenheid :-)
 

Atze en Hetty Wijbenga nemen na 44 jaar afscheid van de zwemsport

Na een ontelbaar aantal wedstrijden (zeker als je ze van beide bij elkaar optelt) hebben Atze en Hetty Wijbenga tijdens Orca's Christmassswim in december 2017 afscheid genomen van de zwemsport.
Vanzelfsprekend ging dat niet onopgemerkt voorbij.

atze
Atze en Hetty bedankt!

Auke de Jong - Official van Verdienste

Dhr.A.P. de Jong heeft gisteren, op 9-12-2017 uit handen van de roc Friesland in Bolsward de oorkonde +speld official van verdienste van de KNZB gekregen.
Jong

Officials in het zonnetje

Foto

Zondag 26 november tijdens de minioren clubmeet in Heerenveen zijn drie officials door de roc Friesland in het zonnetje gezet.
Martin Meijer is na 12 jaar,  official van verdienste van de KNZB geworden.
Mevr.Gerrie vd Zwaag-Peterson en dhr Tymen Stegenga zijn 25 jaar official van de KNZB.
Allen hartelijk gefeliciteerd .
 

Jaap Westerink 25 jaar official

Door een communicatie fout binnen het secretariaat is de huldiging van dhr. Jaap Westerink tijdens het jaarlijks overleg met scheidsrechters en kamprechters niet door gegaan. Gelukkig kon de ROC dit recht zetten tijdens een wedstrijd in Hoogeveen.
Jaap 25jr

Namens de officialcommissie willen wij dhr. Jaap Westerink danken met een litho voor 25 jaar fungeren als official.

Jubilea in Drenthe

 

Foto 1

Ina Vording neemt na ruim 30jaar official schap afscheid van dhr. H. Wiltinge.

Foto 2

Official van verdienste : dhr. H. Hemme, dhr. H. Ruwen, mevr. J. Schaart, dhr. G. Koerhuis en dhr. P Stenveld.      
2e van rechts boven dhr. J. Venema die na ruim 60 jaar official te zijn geweest heeft aangegeven te stoppen.

Bevoegdheid 4 naar 3 ( Drenthe)

De volgende officials komen in aanmerking voor een beoordeling naar bevoegdheid 3:
E. Enting, Y. Hartholt-Niemeyer, R. Hilbolling, C. Hingstman, R. Koop, K. Koop-Bakker, B.Noppers,  A.Oostingh, S.P. Sterken, T. Timmer, M. van der Veere, M. van der Veere-Eijkelenkamp,G. Vonk, G.E. Warris

Indien u in aanmerking wilt komen voor de bevoegdheid 3 kunt u via de website van regio noord een beoordelingsformulier downloaden. ( https://www.knzbnoord.nl/wedstrijdzwemmen/downloads-en-formulieren)

Na beoordeling kunt u dit formulier doorsturen  naar dhr. D. Blommers, . ( dit kan via scan of foto)

Officials die voor 2015 examen hebben gedaan  en minimaal 9 keer hebben gefungeerd en in aanmerking willen komen voor de bevoegdheid 3 kunnen zich ook laten beoordelen middels dit beoordelingsformulier.

Jubilea in Groningen

In de afgelopen periode waren er een behoorlijk aantal Groningse officials die een mijlpaal bereikten. Een aantal werden benoemd tot official van verdienste (minstens 10 jaar) en een 2-tal officials kreeg een litho ivm het feit dat ze al 25 jaar (of langer) official zijn.
Tijdens een vergadering met de officialcontacten werden de oorkondes en speldjes en de litho''s uitgereikt. Althans, dat was het plan.... Door diverse omstandigheden konden slechts een paar officials de avond bijwonen.

jubilarissen
Op de foro: Anita Georg (> 25 jaar), Janneke Bos (>10 jaar) en Piet Zijlstra

Niet aanwezig waren Inge Hamstra (>25 jaar), Willy Groen, Judtih Specken, Christa Wierenga, Ajolt Nieland, Brenda Delger, Mariët Bos, Erik Blauw en Nynke Blanksma (allen > 10 jaar official)

Aanvraagformulier jury wedstrijdzwemmen

De regionale officialcommissie heeft het formulier  voor het aanvragen van de jury voor zwemwedstrijden gewijzigd.Het aanvraagadres voor Groningen is gewijzigd in en de methode van tijdwaarneming is erbij gekomen (handmatig / elektonisch / dolphin).
Iedereen wordt verzocht het onderstaande formulier te gebruiken:

Jubilea Drenthe

d1 d2

Op 12 september zijn enkele officials uit Drenthe gehuldigd.

Mevr. Timmer ; official van verdienste, dhr. Pruim en Alberts; 25 jaar official, dhr. en mevr. Kiers, dhr en mevr Chiang, dhr Schepers, mevr vd Neut en dhr. Swart ; ere official.

Voor Henk Swart (foto rechts) was er ook nog een litho als dank voor al het werk verricht voor de zwemsport in m.n. Drenthe.

Jubileum Jellie Kooistra

Oorkonde

Vanmiddag (1-10-2016) heeft Eefje Postma samen met Dick Nijdam een Litho uitgedeeld aan mevr.Jellie Kooistra. Zij is 25 jaar official geweest van de voormalige kring Friesland.

Afscheid Siep van Royen

1I 2

Het is al even gelden, maar....
Op 20 mei werd afscheid genomen Siep van Royen. Als official was hij een zeer gewaardeerd scheidsrechter. Hij verzorgde jarenlang official-opleidingen binnen de provincie Groningen. Daarnaast was hij begeleider van vele scheidsrechters in opleiding. Dat kon hij goed, want hij beoordeelde namens de bond tijdens examenwedstrijden kandidaat scheidsrechters.
Aan al deze activiteiten is een einde gekomen. Namens de officialcommissie (provincie Groningen) ontvangt hij op de foto links van John van Dokkum een mooie litho en de dank voor alle jaren inzet. Op de foto rechts ontvangt hij uit handen van regiovoorzitter Yme Waterlander het bondsereteken.
3

 

Jubileum Jan Roelof Witting

afb1 Afb2

Tijdens de Regio-A kampioenschappen in Drachten (27-29 mei 2016) werd de plaatsvervangend scheidsrechter, Jan Roelof Witting in het zonnetje gezet. Veelal gebeurt dit bij een 25-jarig jubileum, in dit geval was er zelfs sprake van een 36-jarig jubileum. Op de foto's (met dank aan Erik Nijholt) ontvangt Jan Roelof uit handen van Eefje Postma de litho die bij jubilea wordt uitgereikt.

Jubileum Jo Willems

Tijdens de wedstrijd van de Friese Vijf op 21 mei in Oosterwolde werd Jo Willems in het zonnetje gezet, vanwege het feit dat hij al 25 jaar fungeert als official. Uit handen Eefje Postma ontving hij het bijbehordende aandenken.

foto1 Foto2

 

Juryvoorblad in meetmanager invoeren

Beste vereniging,

De bond werkt aan een centraal systeem voor het uitnodigen en registreren van de fungerende officials per wedstrijd.
Het bestuur van de regio noord heeft in de bestuursvergadering van eind november 2015 besloten in eerste instantie slechts mee te doen met het registreren van de officials per wedstrijd.
Dit heeft als voordeel dat de afzonderlijke officialcommissies deze gegevens niet nogmaals hoeven over te nemen van de ingeleverde voorbladen (die overigens nog wel moeten worden opgestuurd!).
Aan het uitnodigen en plannen van officials verandert niets. Daarvoor blijft de huidige manier (die zeer goed bevalt) bestaan.

Vanuit de werkgroep, waar ik namens de regio noord in zit,  die e.e.a. begeleidt, is een mail gemaakt (je vindt hierna daaruit  een stukje) en een instructie (zie het document: Invoeren juryopstelling in Meetmanager.pdf) over het invoeren van de jury in meetmanager.
Vanaf heden verzoekt de regio om voortaan bij alle wedstrijden de jury in te vullen in Meetmanager. Een uitgebreide instructie hoe dat moet is bijgevoegd.

Er is gepland om (bij voldoende aanmeldingen) in januari 2 avonden te organiseren rondom het thema Splash / Meetmanager, ter ondersteuning van de verenigingen in de Regio. De 1e avond is gepland op 12 januari, de 2e op 26 januari. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, wordt een logische en goed bereikbare locatie gekozen. Tijdens deze avonden wordt ook (uitgebreid) stilgestaan bij het invoeren van de juryopstelling.


----------------------------- uit de mail van de werkgroep ------------------------------
Beste vereniging,

In navolging van de automatische verwerking van de uitslagen waardoor competitiestanden, swimrankings en miniorenranglijsten tegenwoordig  al binnen enkele uren beschikbaar zijn gaan we ook de official planning/ uitnodiging en registratie verder automatiseren.

De officialcommissies en jullie als wedstrijdorganisaties mailen nu concepten en definitieve pv’s ( en dat moet blijft voorlopig zo) maar we willen daar een slimmere oplossing voor.

Er wordt op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan de invoering van de officialkalender. Dit gaat stapsgewijs, we beginnen aan de "achterzijde" en zorgen er op de eerste plaats voor dat alle officialgegevens juist geregistreerd zijn en alle officialbeurten vanuit de door de organisatie geuploade .lxf (splash) uitslag automatisch worden bijgehouden. Later komen de onderdelen "planning van officials" ( wat nu met .pdf files online gebeurt) en de "automatische uitnodiging van officials". Maar we kiezen stap voor stap: dus eerst zorgen dat alle gegevens in orde zijn. (noot: dit gedeelte 'later' houdt onze regio dus eerst bij de bestaande oplossing, die naar tevredenheid werkt)

We gaan daarbij gebruik maken van 2 programma’s die u nu al gebruikt ( dus niet weer een nieuw programma) nl Splash en Sportlink. Als het goed is zitten alle officials al juist in Sportlink. Daar zullen we nog wel foutjes uit moeten halen maar we hebben de indruk dat dat bestand aardig op orde is.

Hiervoor is het strikt noodzakelijk dat alle officials met de juiste gegevens in Sportlink vermeld staan. De database vanuit Sportlink wordt gebruikt als bron voor de registratie en Meetmanager.

In Splash meetmanager gaan we de officials registreren. Veel van jullie doen dat al maar vaak wordt er ook nog met losse worddocumenten en excel sheets gewerkt.  Door de standaardisatie in splash krijgen we de mogelijkheid om alle registraties volautomatisch te doen waarop we op termijn ook van deze mail/post stroom afkunnen.

Bij deze ook het vriendelijke doch dringende verzoek om met ingang van heden te gaan werken met het invoeren en verwerken van de juryopstelling in Meet Manager.

Zie bijgaande uitleg. ( in de layout jury vanuit Meetmanager komt ook de sportlinkidentificatie, de letters lopen door de rest van de tekst heen, dit is geen probleem want de gegevens staan wel juist in het bestand. Aan een betere layout wordt gewerkt)

Mochten er vragen of onduidelijkheden over het gebruik van Meetmanager zijn, dan kun je bij mij terecht.
---------------------------------- einde uit mail van de werkgroep ---------------------------------------

Voor vragen:
Met vriendelijk groet, John van Dokkum