Regio Noord komt goed voor de dag op NK Synchroonzwemmen
31-01-2019

Door: Yme Waterlader

Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen voor senioren en voor masters verzwommen in Sportstad Heerenveen. Tijdens een vlekkeloos door HZ&PC georganiseerd toernooi werd regio Noord vertegenwoordigd door de thuisvereniging en ZCNF’34 uit Oosterwolde .

ZCNF vaardigde een ploeg van 7 zwemsters uit voor het groepsnummer bij de senioren. Het doel was om één plaats hoger te eindigen dan bij de vorige NK. Daarin slaagde de ploeg met een sublieme uitvoering. De dames uit Oosterwolde eindigden als 6e in het eindklassement een knappe prestatie die tot stand is gekomen met relatief weinig trainingsuren als je dat vergelijkt met de topploegen uit met name het westen van het land.

Organiserende vereniging HZ&PC kon dit jaar helaas geen deelneemster afvaardigen naar het kampioenschap voor senioren maar wel voor die van de masters. Tosca van Haren en Thirza Hoekstra traden op als solisten en werden respectievelijk 3e en 2e in hun leeftijdsgroep. De ploeg van HZ&PC, bestaande uit vier zwemsters werd Nederlands kampioen hun de leeftijdsgroep .

Belangstelling voor synchroonzwemmen? In regio Noord zijn de volgende verenigingen actief met synchroonzwemmen: DZ&PC Drachten, Trivia Groningen, De Spatters, Beilen, ZCNF’34 Oosterwolde en HZ&PC Heerenveen.

Synchroonzwemmen opstarten in uw vereniging: neem contact op met de regionale synchroonzwemcommissie.