Nieuwsoverzicht

09-12-2018

logoDe KNZB heeft de opleidingsstructuur voor trainersopleidingen grondig gerenoveerd. Onder het tabblad opleidingen vindt u hoe de nieuwe situatie er voor onze regio uitziet.

 

 

02-12-2018

We hebben inmiddels 2 afleveringen van de 25/50m competitie achter de rug.
De kanjerlijsten van deze wedstrijden staan hier:

28-11-2018

Door de grote inschrijving heeft de zwemcommissie een aantal aanpassingen moeten maken, zodat we toch alle inschrijvingen kunnen honoreren. Het volledige nieuwsbericht lees je in deze bijlage.

27-11-2018

Het behoud van jongeren bij de vereniging is een thema dat leeft bij veel sportverenigingen en gemeenten. Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Het blijkt moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen. Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en juist deze groep te binden en te behouden?

De KNZB organiseert met medewerking van Aqua’68 een interactieve workshop over dit thema op dinsdagavond  11 december a.s. in de Bonte Wever in Assen.
Met een update van beschikbare kennis, ervaringen, goede voorbeelden en vooral de inbreng van een aantal jongeren zelf gaan we aan de slag met het ledenbehoud binnen uw vereniging!
Interesse? Deelname is gratis.

In de bijlage vindt u de uitnodiging en de link naar het aanmeldformulier.

22-11-2018

Voor de NJJK kb in Eindhoven van 13-16 december 2018, zijn nog een aantal officials nodig, verdeeld over de diverse dagen.

Wil je als official fungeren (met minimale bevoegdheid 3), stuur dan een mail naar Jettie Kluijtmans via zwemofficial@knzb.nl

21-11-2018

Anne_BGraag wil ik me even voorstellen als de nieuwe voorzitter van de regionale zwemcommissie.

Mijn naam is Anne Boonstra, ik ben 56 jaar oud en woon met mijn gezin in Wildervank. In het dagelijks leven ben ik als subsidieadviseur werkzaam bij Prolander. Binnen Prolander vertalen we provinciaal beleid van de provincies Groningen en Drenthe naar concrete plannen en uitvoering in het landelijk gebied. Voor de projecten die we uitvoeren adviseer ik strategisch over subsidies die passen bij de projecten. Ik toets de criteria en dien namens de provincies Groningen en Drenthe subsidieverzoeken in en verzorg het subsidiemanagement. Daarnaast onderhoud ik intensief contacten met subsidieverstrekkers en betrokken gebiedspartners.

Tot mijn 40ste ik binnen Scouting Nederland als vrijwilliger actief geweest in allerlei bestuursfuncties, o.a. als trainingscoördinator en voorzitter van de regio Groningen.

Door mijn zoon Sem ben ik in contact gekomen met het wedstrijdzwemmen en lid geworden van de zwemcommissie van Z&PC Bubble. Vervolgens ben ik enige jaren voorzitter van Bubble geweest en vicevoorzitter van de toernooicommissie van het Bubble Toernooi (Zechstein Zwemtoernooi). Daarnaast ben ik nog actief als official (tijdwaarnemer, jurysecretaris, starter en aankomend kamprechter).

En nu gevraagd als voorzitter van de regionale zwemcommissie van KNZB-Noord. Een functie waar ik enorm veel zin in heb en ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie van de kampioenschappen en circuits in Noord.

We komen elkaar vast wel een keer aan het bad tegen. Ik wens jullie veel zwemplezier.

Anne Boonstra

 

17 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > »