Nieuwsoverzicht

29-9-2022

Afgelopen zondagmiddag waren de miniorenzwemmers die zich hadden opgegeven uit de provincies Groningen en Drenthe aan de beurt om op het lange 50m bad in Drachten een training te krijgen van Wendan Schröder. Bijgestaan door OC Drachten coach Henri Koek en Iris de Boer van De Reest ondergingen de minioren in de leeftijd van 9 tot 11 jaar een spoedcursus stroomlijnen, gevolgd door een techniektraining bc. De training werd afgesloten met een aantal wedstrijdjes stroomlijnen, waarbij het stroomlijn in diverse varianten oa in combinatie met start en keerpunt uitgevoerd moest worden.  Leuk om ook eens met andere kinderen uit je provincie gezamenlijk te trainen!

1Uiteindelijk bleek Mirthe de Leeuw van Polaris over de strakste stroomlijn én grootste longinhoud te beschikken. Want wat moet je lang je ademinhouden als je nog heel langzaam steeds verder drijft!

Alle minioren hebben in elk geval genoeg tips mee naar huis gekregen om bij de eigen vereniging zelf mee verder te oefenen.

Zondagochtend 9 oktober zijn de minioren uit Friesland aan de beurt voor hun eerste training en daarna staat er voor elke provincie nóg een training gepland. Aanmelden is nog steeds mogelijk

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Klik dan op de uitnodiging voor jouw provincie en geef je alsnog op!
Dat opgeven kan via de links in het bericht hieronder (van 13/9)

13-9-2022

Naast de jaarlijkse miniorentrainingsstages die we vanuit de regio organiseren beginnen we ook met extra miniorentrainingen. We beginnen eerst eens met twee trainingen per provincie en dan gaan we kijken óf en hoe we dit wellicht nog vaker kunnen gaan doen.  De belangrijkste verschillen op een rij.

*De miniorentrainingen zijn voor alle minioren 4, 5 en 6 uit de provincie die aan wedstrijdzwemmen doen. De deelname is op volgorde van aanmelden, vol = vol. De jaarlijkse miniorenstage is op uitnodiging en alleen voorbehouden aan de allerbeste minioren uit de provincie.

*De miniorentraining bevat een warming-up en een zwemprogramma. Daarna is het klaar. Bij de miniorenstage is het een dagvullend programma, inclusief lunch en theorie etc.

*De miniorentraining is voor élke provincie uit het noorden in het 50m bad van Drachten. De miniorenstage wordt op een centrale plek in de provincie zelf georganiseerd waarbij een vereniging als gastheer optreedt.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik dan op de uitnodiging voor jouw provincie en geef je op!

Voor Friesland klik hier
Voor Groningen klik hier
Voor Drenthe klik hier

16-8-2022

Na aanleiding van de inventarisatie tijdens de meeting in Roden, zijn er bijeenkomsten gepland. In deze bijeenkomst(en) wordt je aangeleerd hoe je bijvoorbeeld een wedstrijd in kan schrijven voor de club.

Opgeven is mogelijk door te mailen naar zwemmen@knzbnoord.nl

Winschoten: 2 september (en als vervolgavond 9 september als dat nodig is)

Leeuwarden 23 september (en als vervolgavond 30 september als dat nodig is)

 

11-4-2022

De inschrijflijsten voor de alternatieven Regio Winter Kampienschappen zijn gepubliceerd via de livetimingpagina.

11-4-2022

Via Henri Koek kregen we een verslag toegezonden.

Als je op de titel van het bericht klikt, kun je het hele verslag lezen.

25-3-2022

Onder het kopje wedstrijdkalender kan je de kalender vinden voor het nieuwe seizoen. Ook daar worden de regionale wedstrijden, waarvan we op de hoogte worden gebracht, op vermeld.

Ga je een wedstrijd/toernooi organiseren, laat het ons weten!

17 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > »