Regionaal Trainingscentrum (RTC)

 

RTC

“RTC’s zijn bedoeld voor scholieren van de middelbare school. In een RTC dient ten minste drie maal per week voor 10 uur in de ochtend een waterpolo training aangeboden te worden. Hiermee is een goede combinatie met trainingen bij de vereniging, die veelal ’s avonds plaatsvinden, mogelijk. Een RTC is bedoeld voor spelers in de leeftijd van 12-16 jaar met aantoonbaar talent en de benodigde ambitie om een echte topspeler te worden.”

Het RTC is verenigingsonafhankelijk.
Spelers worden door de RWPS trainers gescout en voorgedragen voor het RTC tijdens de Regio Waterpoloschool (RWPS) trainingen. Dit gebeurt op basis van selectiecriteria die via de talentcoaches in Zeist worden aangeleverd.
Zij leveren ook op basis van het MOW de richtlijnen voor het programma aan.

Het RTC Groningen heeft een zeer compleet programma en heeft verschillende specialisten als trainer in de begeleidingsstaf.

trainingstijden

Dit programma vindt plaats op uren dat je leeftijdsgenoten op school zitten. Daarom kies je voor een Topsporttalentschool Het programma en lesrooster van de Topsporttalentschool Groningen sluit naadloos aan op het RTC programma in de ochtend. ’s Middags en ’s avonds kun je dus gewoon bij de club trainen. En met een LOOT status wordt je lesrooster eventueel aangepast, zodat je je middag training ook haalt als je wat verder van de school af woont.

kaart nl rtcIn het schooljaar 2017-2018 worden de door de Regio Waterpoloschool (RWPS) geselecteerde nieuwe RTC’ers uitgenodigd om op 30 november, 7 februari (open dag TTS Groningen) en 14 mei alvast een keer met het RTC mee te trainen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om geselecteerd te worden of heb je andere vragen over het RTC? Mail dan met hoofdtrainer Sven Spijkerman.