Regionale Waterpoloschool (RWPS)

RWPS zal dit jaar op vier locaties te vinden zijn. De RWPS Friesland zal in Heerenveen te vinden zijn, de RWPS Groningen in de gelijknamige stad en de RWPS Drenthe vindt zijn onderdak in Meppel en Emmen.

Bij de Regionale Waterpoloschool krijg je verenigingsonafhankelijk training van gekwalificeerde trainers op basis van de KNZB leerlijn. De training is in seizoen 2021-2022 bedoeld voor alle spelers die in 2007 of later zijn geboren, ongeacht niveau, voorkennis of ervaring. De RWPS trainers geven gediffrentieerd les, zodat iedereen op z'n eigen niveau training krijgt. Doel van de Regio Waterpoloscholen is om spelers van alle verenigingen extra training aan te bieden. Daarnaast kunnen trainers bij de RWPS van elkaar leren en elkaarnoord inspireren, zodat we in het Noorden steeds meer in dezelfde lijn training geven en spelers opleiden. De assistent-trainers van de RWPS kunnen dankzij de samenwerking met TOC Noord en de regio het KNZB erkende diploma waterpolo trainer niveau 2 halen. 

Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd die voor àlle spelers in de regio toegankelijk zijn. Hou hiervoor de socials in de gaten!

Vanuit de RWPS Noord gaan we deelnemen aan het Appel toernooi in Hoofddorp. Niet allen voor RWPS deelnemers, maar voor alle waterpolokids in Noord! Individueel inschrijven. We stellen mooie teams samen vanuit de aanmeldingen. Meedoen? Binnenkort staat hier het inschrijfformulier.

De Regio Waterpoloschool is een mooi platform om talent te herkennen. Zodra deze talenten in beeld zijn kan er met hen een programma op maat gemaakt worden i.s.m. het RTC.

Nog even op een rijtje:

  • Doelgroep van de RWPS zijn spelers die in 2007 of later geboren zijn.
  • De RWPS is in alle drie provincies vertegenwoordigd.
  • Bij de RWPS kun je extra trainen en meer leren van ervaren trainers. Je kunt hier trainen met kinderen van andere verenigingen waardoor je samen beter kunt worden. Alle RWPS'en werken samen met hetzelfde programma waardoor we binnen de regio allemaal hetzelfde doen en dus samen vooruit gaan!
  • Deelname aan de RWPS trainingen kost voor het seizoen 2021-2022 €95,00 voor deelnemers die lid zijn van een waterpolovereniging in de regio Noord. Deelnemers van buiten de regio Noord betalen €250,00.
  • Hieronder staat de link om je in te schrijven voor seizoen 2021-2022.

SCHRIJF JE IN! via dit inschrijfformulier.

De trainingsdata van 2021-2022 zijn hieronder aangegeven.

 data

Trainingstijden:

Groningen Willem Alexander Sportcentrum, Zernikeplein 17. P4 volgen:
12:00 - 12:30  droogtraining (shirt/short)
12:30 - 14:00 zwembad 

Meppel Bad Hesselingen:
08:30 - 10:00 zwembad

Heerenveen sportstad:
09:00 - 09:15  droogtraining bij het zwembad
09:15 - 10:45  zwembad

Emmen Aquarena:
10:00 - 11:30  zwembad

 

De RWPS Noord is onderdeel van de stichting talentontwikkeling in de zwemsport Noord Nederland. Voor alle activiteiten kijk op de site van de stichting: www.zwemtalent.nl