Nieuwsoverzicht

22-11-2017

Seksuele intimidatie, een thema die geen enkele relatie met sport zou moeten hebben. Helaas is het tegendeel waar. De laatste jaren zijn er verschillende incidenten in (of in de omgeving van) het zwembad in het nieuws geweest. Iedereen moet in een veilige sportomgeving kunnen sporten. Begeleiders in de sport hebben de verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid te borgen.

Bijscholing vernieuwd!

Begin 2017 is deze bijscholing vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. Wijzigingen die doorgevoerd zijn, is dat een groot deel van de basis informatie aan wordt geboden via een e-learning. Tijdens de bijeenkomst ga je aan de slag met een raamwerk wat binnen de vereniging neergezet kan worden om seksuele intimidatie te voorkomen. Zo krijg je echt handvatten om hier binnen de vereniging verder mee bezig te gaan.

Inhoud bijscholing

De KNZB biedt gratis de bijscholing ‘Preventie seksuele intimidatie’ aan om inzicht te geven in deze thematiek en bewustwording te creëren. Deze bijscholing sluit nauw aan bij campagne Code Blauw.

Voor wie?

De bijscholing is bedoeld voor bestuursleden en trainers.

Data en locatie bijscholing

Donderdag 21 december 2017               van 19.00 – 22.00 uur                 Leiden

(inschrijven tot 14 december 2017)

De deelnemers aan de bijscholing ontvangen na afloop een certificaat. Dit certificaat is zowel voor de afronding van de e-learning als voor de workshop.

Met het certificaat heeft u recht op twee licentiepunten.

Inschrijven

Inschrijving verloopt via de KNZB webshop. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van de bijscholing preventie seksuele intimidatie.

Voor verdere informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling sport van de KNZB.
E        jose.de.roos@knzb.nl                   W       www.knzb.nl           T        030 751 3209

08-10-2017

Op 3 november (2004) en 10 november (2005) organiseren de bondscoaches een trainingsdag voor spelers uit 2004 en 2005. Zij willen graag de talenten uit heel Nederland bij elkaar hebben om te inventariseren wat er eigenlijk aan talent in de zwembaden van de verschillende regio’s ligt.
Ben je nieuwsgierig hoe dat gaat? Op al onze RWPS locaties bieden we aanstaande zondag 15 oktober een training aan die alle kenmerken van de landelijke trainingsdagen heeft. Inclusief het oefenen op de technieken die de bondscoaches belangrijk vinden, het meten (0-meting) waar onze talenten staan en natuurlijk in spelsituaties lekker ballen.
Nieuwsgierig geworden en ben je geboren in 2004 of 2005, kom dan zondag gratis en vrijblijvend naar Heerenveen, Emmen, Leeuwarden of Groningen. Tijdstippen vind je op: Regio Waterpoloschool (RWPS)

27-3-2017

f

Foto: Parazwemmen Noord-Nederland

Parazwemmen Noord-Nederland staat dit jaar in de schijnwerpers tijdens ManMeer!-Cup Bekerfinales. Deze finales vinden plaats op zaterdag 15 april in Heerenveen. De organisatie is in handen van de Stichting Waterpolo Fryslân in samenwerking met SGHA, Sportstad en de K.N.Z.B. Vorig jaar zette zij zich in voor de Stichting Milou. Dit jaar werd na overleg met Sport Fryslân gekozen voor het Parazwemmen in Noord Nederland.

(Klik op de titel om het hele bericht te lezen)

18-1-2017

Op zondag 6 januari ontving een volkomen verbaasde Eef Postma tijdens de provinciale kampioenschappen van Friesland in Heerenveen het Bondereteken van de KNZB dat werd opgespeld door de voorzitter van regio Noord.
Eefje is al ongeveer 40 jaar actief in de zwemwereld. Bij haar eigen vereniging, HZ&PC begon ze als redacteur van de clubkrant, later werd ze lid van de tc wedstrijdzwemmen en vervolgens bestuurslid van HZ&PC. In 1977 werd ze zwemofficial en klom in de loop der jaren op naar scheidsrechter. Begin jaren ’90 trad ze toe tot de officialcommissie van de toenmalige kring Friesland. Ze vervulde daar vanaf het begin het secretariaat. In 1997 trad ze toe tot bestuur van de voormalige kring Friesland en bleef dat tot de kring werd opgeheven en opging in regio Noord. Van 2015 tot 2016 is ze als vertegenwoordiger van de officials nog lid geworden van het bestuur van regio Noord.

Eef is nog steeds actief binnen de regionale officialcommissie, is actie langs de badrand als scheidsrechter.

09-1-2017

Beste waterpololiefhebbers,


Met ingang van januari 2017 worden de RWPS Leeuwarden en RWPS Heerenveen samengevoegd. Om tot een nog betere differentiatie te komen, is de RWPS in Heerenveen gericht op deelnemers van geboortejaar 2006 en jonger en de RWPS Leeuwarden op de geboortejaren 2005 t/m 2002.

21-12-2016

Wow! Tijdens het sportgala werd Liesette Bruinsma uitgeroepen tot paralympisch sporter van het jaar.

Geleficiteerd!!

Liesette Bruinsma (foto: nos.nl)

2 pagina's1 2 >