Nieuwsoverzicht

24-4-2021

Dit bericht is voor iedereen die meer wil weten over het OC zwemmen te Drachten. Belangstellenden kunnen dit introductiefilmpje bekijken waarin ik een aantal zaken uitleg. Deze duurt 35 minuten. Misschien wat lang voor een filmpje, maar... een informatieavondje in het clubhuis had ongetwijfeld veel meer tijd gekost en nu kun je het ook nog eens terugkijken. Daar staat wel tegenover dat je nu niet direct antwoord krijgt op eventuele vragen die bij jou opborrelen of dat je kunt 'meegenieten' van vragen die andere mensen stellen. Dus... mocht je hier een vraag over hebben; stel deze dan via de mail. Dan ga ik deze vragen verzamelen en schriftelijk of middels een nieuwe vlog beantwoorden.Vragen kunnen naar: henri.koek@knzb.nl het filmpje vind je hier:  https://youtu.be/nYN55y17Jzc

24-4-2021

Tijdens de eerste gasttrainingen voor KNZB plus zwemmers bij het OC in Drachten stuitte ik op het probleem dat de technische basis van een flink aantal deelnemers nog niet op het gewenste niveau is.
In dit filmpje, wat gericht is aan die doelgroep, leg ik uit wat precies ‘het probleem’ is en ook hoe ik denk dat we dat kunnen oplossen.
Zie: https://youtu.be/dk_npYNbIpA (vanaf minuut 3)

Kort samengevat; op deze leeftijd moet de technische basis al excellent aanwezig zijn, omdat je op deze leeftijd het overgrote deel van je tijd eigenlijk bezig moet zijn met andere aspecten van het wedstrijdzwemmen dan de techniek. In de praktijk valt dat vaak tegen en daarom zouden we de genoemde weekenden organiseren om de basis bij de sporters véél beter te krijgen en ook om het niveau van de coaches op te krikken.

Door al het corona gebeuren is dit nog niet van de grond gekomen. Hier willen we in de week van 14 tm 21 juli aandacht aan besteden. Het wordt een soort van kampeerweek met heel veel zwemmen.
Afhankelijk van de hoeveelheid belangstelling (vanuit de zewmmers) kan het ook zijn dat we het in 2 halve weken organiseren om zo veel mogelijk zwemmers te bereiken. Maar… om de organisatie goed op te kunnen starten willen we een inschatting maken van het aantal belangstellenden.
Dus…. Ben jij in de leeftijdscategorie junioren tm jeugd, wil jij een stevige technische basis leggen onder je zwemmen, heb je ambitie op NK niveau of hoger, ben je in die week ‘in principe beschikbaar’… geef dan in elk geval je interesse aan via deze link vóór zondag 25 april
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=kikiwLai-06U4UgSzSz0428ea-9ybgJCpVCMcbAYmQRUNk00NUFaSkIzMFQ5UDhMQVA5V1VUVlZPSCQlQCN0PWcu
Op basis van het aantal geïnteresseerden gaan we de week, onder voorbehoud van de Corona ontwikkelingen, proberen te organiseren. Hoeveel het gaat kosten is nu nog niet bekend. We hebben geen winst oogmerk en gaan het tegen kostprijs organiseren. De mogelijkheid om je definitief in te schrijven volgt later, maar de sporters die zich van te voren
hebben aangemeld krijgen wel voorrang, mocht de belangstelling te groot zijn. Zodra we de daadwerkelijke inschrijving open stellen gaan we ook inventariseren welke coaches op welke manier bij deze week betrokken willen/kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Henri Koek, OC Drachten

12-4-2021

In het weekend van 10/11 april was in Eindhoven de Qualification meet. Via Henri Koek ontvingen we diverse verslagen, waar diverse Noordelijke zwmmers in worden besproken.
't Is een heel verhaal, maar omdat het zwemmen vrijwel stil ligt, heb je wel even de tijd om 't te lezen....

Als je hier klikt, kun je het hele artikel zien...

29-11-2020

De zwemcommissie had aangekondigd om begin december met nieuwe informatie te komen omtrent het zwemmen in de regio. Aangezien er in de situatie rondom Corona en alle beperkingen vooralsnog geen verandering is gekomen, is er dus nog geen nieuws te melden. We gaan er vanuit dat we begin januari weer een nieuwsbrief laten verschijnen.

25-10-2020

VOG:

In de ALV van de KNZB is besloten dat alle kaderleden een VOG moeten hebben voor 1/1/22. Dit is het vergaderbesluit.

Er is een handig stappenplan gemaakt om het eenvoudiger te maken voor de implementatie van de VOG’s binnen de vereniging.

Dit is de link naar de eerste uiting van de campagne voor het VOG.  

Subsidies:

Er zijn diverse noodmaatregelen voor sportverenigingen. Hier staan de diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook regionale maatregelen. Deze staan hier.

Het sportakkoord is nu binnen elke gemeente rond. Er zijn een heleboel mooie mogelijkheden. Controleer hier wat het voor jouw vereniging kan betekenen.

Mochten verenigingen vragen hebben, dan kunnen jullie bij het regiobestuur terecht als het regionale vragen betreft.
Mochten het overkoepelende vragen, dan zijn jullie meer dan welkom contact met onze accountmanagers op te nemen. De link naar hun gegevens staan hier.

02-9-2020

Beste waterpolo vrienden

Het tekort van de scheidsrechter loopt verder en verder op.
We willen graag heel veel scheidsrechters erbij hiervoor heb ik al jullie hulp nodig. Ga zorgen voor één scheidsrechter per ingeschreven team. Als dit aantal is bereikt dan hoeven we niet continu te zoeken naar scheidsrechters om deze op de wedstrijden te zetten. Scheidsrechters kunnen toe, met laten we zeggen 10 – 20 wedstrijden, in plaats van 50.

meer informatie over de cursus: informatie SR3 cursus.pdf

Dank alvast voor uw medewerking

Met vriendelijke groet
Rene van der Velde
Scheidsrechterzaken KNZB noord

2 pagina's1 2 >