Nieuwsoverzicht

02-9-2020

Beste waterpolo vrienden

Het tekort van de scheidsrechter loopt verder en verder op.
We willen graag heel veel scheidsrechters erbij hiervoor heb ik al jullie hulp nodig. Ga zorgen voor één scheidsrechter per ingeschreven team. Als dit aantal is bereikt dan hoeven we niet continu te zoeken naar scheidsrechters om deze op de wedstrijden te zetten. Scheidsrechters kunnen toe, met laten we zeggen 10 – 20 wedstrijden, in plaats van 50.

meer informatie over de cursus: informatie SR3 cursus.pdf

Dank alvast voor uw medewerking

Met vriendelijke groet
Rene van der Velde
Scheidsrechterzaken KNZB noord

22-8-2020

Lees bijgaand de laatst verschenen nieuwsbrief  inzake wedstrijdzwemmen

21-8-2020

Het overleg met scheidsrechters/ kamprechters met de ROC provincie Drenthe op 14/9 in de Wenning gaat niet door.

17-8-2020

Er komen veel vragen binnen over hoe de regio omgaat met het zwemseizoen 2020/2021. 
De Zwem- en Officialcommissie hebben op diverse fronten overleg met elkaar en er wordt hard gewerkt aan een nieuwsbrief over de 1e helft van het komende zwemseizoen. De nieuwsbrief komt voor het weekend uit.
We rekenen op jullie begrip.

08-8-2020

100 jaar THOR

 
Bij het lezen van de naam T.H.O.R. zullen vele lezers nog met veel plezier terug denken aan de tijd van het jaarlijkse waterpolotoernooi dat T.H.O.R. 35 jaar lang organiseerde en de bijhorende feesten in hotel De Nederlanden. Alhoewel de zwemvereniging officieel nog altijd Z&PC T.H.O.R. heet wordt de jarige vereniging tegenwoordig in de volksmond meestal THOR genoemd. Op 5 augustus 1920 werd de zwem- en poloclub opgericht door badmeester Smalbil in hotel De Nederlanden en heette eerst “Wildervank”. Er werd gezwommen in de pompsloot te Wildervank, waar in 1919 een “zwembad” geopend was. Nog in het oprichtingsjaar werd tijdens een ledenvergadering besloten de naam te veranderen in T.H.O.R. Dit verwijst niet naar de god van de donder en de vruchtbaarheid, maar staat voor de heroïsche naam Tot Heil Onzer Ribbenkast. Met 29 leden werd gestart, maar in de oorlogsjaren schommelde dit aantal nogal wat heen en weer. In 1980 werd dit bad gesloten en werden er tennisbanen aangelegd op dit terrein. T.H.O.R. ging toen verder in het Kristalbad in Veendam.
 
Nu in 2020 zijn er nog altijd 63 leden actief, waarvan er 26 aan wedstrijden deelnemen. Zwemwedstrijden wel te verstaan, want water-poloën doen we eigenlijk niet meer sinds het Kristalbad aan de Langeleegte ook niet meer bestaat. Tegenwoordig worden de baantjes getrokken in het overdekte Tropiqua in Veendam. Drie uur per week duiken daar de wedstrijdzwemmers en recreatieve zwemmers het water in. Voor de wedstrijdzwemmers zouden we graag nog meer bad uren willen, maar door de zwemlessen en andere verenigingen is dat helaas niet mogelijk. Ondanks dat weten de huidige wedstrijdzwemmers toch vele medailles bij elkaar te zwemmen bij regionale wedstrijden en aan nationale wedstrijden deel te nemen.
 
Vandaag bestaat T.H.O.R. dus maar liefst 100 jaar! Het feestjaar begon goed met een fantastische clinic van MarcelWouda. Dat was tevens zo ongeveer de laatste zwemactiviteit van het afgelopen seizoen. Alles werd stopgezet vanwege het Corona virus. Ondertussen heeft een aantal zwemmers het trainen weer opgepakt. Eerst in ons vertrouwde Tropiqua en momenteel in openlucht zwembad De Borghoorns. Alle overige extra activiteiten gaan zeker niet over, maar worden alleen uitgesteld. Eén van de uitgestelde activiteiten is de feestavond met reünie. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar opgeven kan wel al via de website www.zwemverenigingthor.nl
 
11-7-2020

Beste official vrienden,

van woensdag 12 t/m vrijdag 14 augustus a.s. zal er een internationale wedstrijd gezwommen gaan worden in het 50mtr Twentebad in Hengelo. Met series en finales.
De Nederlandse ploeg zal aan de start verschijnen en ook andere wereldtoppers.

Voor velen van jullie ligt Hengelo niet in de buurt, maar mocht je er naar snakken om weer eens als official te fungeren en je wil één of meerdere dagen helpen, stuur dan een mail naar zwemofficial@knzb.nl

* Delen > ja graag 🙏🏼

#zofijnomweervoorofficialstezorgen 😊

2 pagina's1 2 >