Nieuwsoverzicht

27-3-2017

f

Foto: Parazwemmen Noord-Nederland

Parazwemmen Noord-Nederland staat dit jaar in de schijnwerpers tijdens ManMeer!-Cup Bekerfinales. Deze finales vinden plaats op zaterdag 15 april in Heerenveen. De organisatie is in handen van de Stichting Waterpolo Fryslân in samenwerking met SGHA, Sportstad en de K.N.Z.B. Vorig jaar zette zij zich in voor de Stichting Milou. Dit jaar werd na overleg met Sport Fryslân gekozen voor het Parazwemmen in Noord Nederland.

(Klik op de titel om het hele bericht te lezen)

18-1-2017

Op zondag 6 januari ontving een volkomen verbaasde Eef Postma tijdens de provinciale kampioenschappen van Friesland in Heerenveen het Bondereteken van de KNZB dat werd opgespeld door de voorzitter van regio Noord.
Eefje is al ongeveer 40 jaar actief in de zwemwereld. Bij haar eigen vereniging, HZ&PC begon ze als redacteur van de clubkrant, later werd ze lid van de tc wedstrijdzwemmen en vervolgens bestuurslid van HZ&PC. In 1977 werd ze zwemofficial en klom in de loop der jaren op naar scheidsrechter. Begin jaren ’90 trad ze toe tot de officialcommissie van de toenmalige kring Friesland. Ze vervulde daar vanaf het begin het secretariaat. In 1997 trad ze toe tot bestuur van de voormalige kring Friesland en bleef dat tot de kring werd opgeheven en opging in regio Noord. Van 2015 tot 2016 is ze als vertegenwoordiger van de officials nog lid geworden van het bestuur van regio Noord.

Eef is nog steeds actief binnen de regionale officialcommissie, is actie langs de badrand als scheidsrechter.

09-1-2017

Beste waterpololiefhebbers,


Met ingang van januari 2017 worden de RWPS Leeuwarden en RWPS Heerenveen samengevoegd. Om tot een nog betere differentiatie te komen, is de RWPS in Heerenveen gericht op deelnemers van geboortejaar 2006 en jonger en de RWPS Leeuwarden op de geboortejaren 2005 t/m 2002.

21-12-2016

Wow! Tijdens het sportgala werd Liesette Bruinsma uitgeroepen tot paralympisch sporter van het jaar.

Geleficiteerd!!

Liesette Bruinsma (foto: nos.nl)

10-12-2016

Regio Noord organiseert een WP3 opleiding vanaf 15 januari.

Meer info, zie onderstaande link. 

https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/opleidingen/waterpolo/waterpolo3/

2 pagina's1 2 >