Nieuwsoverzicht

25-10-2020

VOG:

In de ALV van de KNZB is besloten dat alle kaderleden een VOG moeten hebben voor 1/1/22. Dit is het vergaderbesluit.

Er is een handig stappenplan gemaakt om het eenvoudiger te maken voor de implementatie van de VOG’s binnen de vereniging.

Dit is de link naar de eerste uiting van de campagne voor het VOG.  

Subsidies:

Er zijn diverse noodmaatregelen voor sportverenigingen. Hier staan de diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook regionale maatregelen. Deze staan hier.

Het sportakkoord is nu binnen elke gemeente rond. Er zijn een heleboel mooie mogelijkheden. Controleer hier wat het voor jouw vereniging kan betekenen.

Mochten verenigingen vragen hebben, dan kunnen jullie bij het regiobestuur terecht als het regionale vragen betreft.
Mochten het overkoepelende vragen, dan zijn jullie meer dan welkom contact met onze accountmanagers op te nemen. De link naar hun gegevens staan hier.

31-1-2019

Door: Yme Waterlader

Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen voor senioren en voor masters verzwommen in Sportstad Heerenveen. Tijdens een vlekkeloos door HZ&PC georganiseerd toernooi werd regio Noord vertegenwoordigd door de thuisvereniging en ZCNF’34 uit Oosterwolde .

ZCNF vaardigde een ploeg van 7 zwemsters uit voor het groepsnummer bij de senioren. Het doel was om één plaats hoger te eindigen dan bij de vorige NK. Daarin slaagde de ploeg met een sublieme uitvoering. De dames uit Oosterwolde eindigden als 6e in het eindklassement een knappe prestatie die tot stand is gekomen met relatief weinig trainingsuren als je dat vergelijkt met de topploegen uit met name het westen van het land.

Organiserende vereniging HZ&PC kon dit jaar helaas geen deelneemster afvaardigen naar het kampioenschap voor senioren maar wel voor die van de masters. Tosca van Haren en Thirza Hoekstra traden op als solisten en werden respectievelijk 3e en 2e in hun leeftijdsgroep. De ploeg van HZ&PC, bestaande uit vier zwemsters werd Nederlands kampioen hun de leeftijdsgroep .

Belangstelling voor synchroonzwemmen? In regio Noord zijn de volgende verenigingen actief met synchroonzwemmen: DZ&PC Drachten, Trivia Groningen, De Spatters, Beilen, ZCNF’34 Oosterwolde en HZ&PC Heerenveen.

Synchroonzwemmen opstarten in uw vereniging: neem contact op met de regionale synchroonzwemcommissie.

09-12-2018

logoDe KNZB heeft de opleidingsstructuur voor trainersopleidingen grondig gerenoveerd. Onder het tabblad opleidingen vindt u hoe de nieuwe situatie er voor onze regio uitziet.

 

 

27-11-2018

Het behoud van jongeren bij de vereniging is een thema dat leeft bij veel sportverenigingen en gemeenten. Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Het blijkt moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen. Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en juist deze groep te binden en te behouden?

De KNZB organiseert met medewerking van Aqua’68 een interactieve workshop over dit thema op dinsdagavond  11 december a.s. in de Bonte Wever in Assen.
Met een update van beschikbare kennis, ervaringen, goede voorbeelden en vooral de inbreng van een aantal jongeren zelf gaan we aan de slag met het ledenbehoud binnen uw vereniging!
Interesse? Deelname is gratis.

In de bijlage vindt u de uitnodiging en de link naar het aanmeldformulier.

13-5-2018

Invoering Algemene Verordening Gegevensverwerking per 25 mei 2018: Bent u er klaar voor??
In de bijgaande nieuwsbrief van de KNZB staat hierover de noodzakelijke informatie.
Nieuwsbrief AVG.pdf

27-2-2018

Naast de bijeenkomst sportlink voor waterpolo secretarissen tijdens het KNZBNOORD congres, is er op 7 maart ook een bijeenkomst voor verenigingssecretarissen en andere SL gevbruikers.

TriVia organiseert 7 maart samen met Sportlink en KNZB regio Noord een voorlichtingsavond over de verschillende modules van Sportlink. Club.Basis, Club.Contributie, Club.Boekhouding, Club.Vrijwilligers en Club.Datservice zullen onder andere besproken worden!
Mocht je geïntereseerd zijn, wacht dan niet en stuur de naam van je vereniging + je eigen naam naar bestuur@trivia.nl voor de locatie/tijd.

2 pagina's1 2 >