Synchroonzwemmen in regio Noord

Synchroonzwemmen wordt in regio Noord door vijf verenigingen beoefend. In de provincie Friesland zijn dat HZ&PC uit Heerenveen, DZ&PC uit Drachten en ZCNG’34 uit Oosterwolde. In Groningen is Trivia de enige synchroonzwemvereniging en in Drenthe is de vereniging Z&PC de Spatters uit Beilen actief in de synchroonzwemwereld.

De regiosynchroonzwemcommissie organiseert elk seizoen diverse techniek- en uitvoeringswedstrijden en voor de beginnende synchroonzwemmers diplomazwemmen.
De vijf aanloopdiploma’s worden in drie diplomasessies verzwommen, waarbij certificaten kunnen worden behaald. Drie certificaten levert vervolgens een diploma op. Een vierde diplomazwemsessie wordt gebruikt om gemiste sessies in te halen of nog een kans te maken op een certificaat of diploma. Vanaf seizoen ‘17/’18 zal het certificatensysteem afgeschaft worden en wordt er per sessie één heel diploma gehaald.

Samen met regio Oost organiseert de synchroonzwemcommissie van regio Noord een aantal techniekwedstrijden in de beide regio’s.  Daarnaast wordt elk jaar een uitvoeringswedstrijd georganiseerd in regio Noord.
Voor zowel diplomazwemmen als techniek is een reglement vastgesteld door de regiosynchroonzwemcommissie, welke gevonden kan worden onder ‘Downloads’.