Nieuwsoverzicht

10-1-2019

De Waterpolo RTC's in Groningen en Zwolle zijn allebei verbonden aan een TopsportTalentschool.

En deze scholen hebben binnenkort een opendag.Dus ga je naar de middelbare school of zit je daar al op? En wil je graag waterpolo op hoog niveau combineren met school? Dan is dit je kans!

Op woensdag 6 februari is bij het RTC Groningen een open training met aansluitend een kennismaking met de TopsportTalentschool Groningen. Hiervoor kun je je opgeven via topsporttalentschoolgroningen.nltts

's Avonds is er een open avond op de school. Daar is een vrije inloop.

Klik op de afbeelding hiernaast om de brochure te downloaden.

Meer info over het RTC in Groningen? Kijk op rtcwaterpolo.nl of mail naar groningen@rtcwaterpolo.nl

 

Op woensdag 23 januari is er een opendag op het CSE in Zwolle, de partnerschool van het RTC Zwolle. Zie flyer hieronder.

Meer informatie over het RTC Zwolle kun je krijgen via: info@zenoreuten.nl

flyer zwolle

 

30-12-2018

Let op! In het wedstrijdbestand van de JJS wedstrijden in Regio Noord zit nog een foutje:

Zo is het nu -->                
Programma 4 : voorronde = 100 m rug dames  
Finale progamma 4f : 100 m vrij dames

Zo moet het zijn -->        
Programma 4 : voorronde = 100 m rug dames
Finale progamma 4f : 100 m rug dames

Willen de organisatoren dat svp aanpassen?
Dank!

29-12-2018

Door Henri Koek

Vorig jaar is er op initiatief van de KNZB een groepje doorgewinterde trainers bij elkaar gaan zitten om te kijken hoe en op welke manier we ‘het zwemmen’ in het Noorden in de lift kunnen krijgen. Een van de activiteiten die daaruit is voortgekomen is het (her)invoeren van minioren trainingsstages. Bij deze stages krijgen de beste minioren uit de provincie een of twee trainingsdagen aangeboden waarbij tal van onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met het wedstrijdzwemmen.
(Klik op de titel van dit bericht om de hele tekst te lezen)

17-12-2018

Door Tialda Prins

Van 7 tot 9 december heeft de 2e ronde van de Nederlandse Studenten Zwemkompetitie (NSZK) plaatsgevonden. Tijdens dit ontzettend gezellige en fanatieke weekend hebben circa 100 Groningse studenten deelgenomen aan de wedstrijd waarbij tussen verschillende verenigingen uit heel Nederland gestreden werd in het water.
In de ongelofelijk spannende strijd tussen Groninger Studenten ZwemVereniging De Golfbreker uit Groningen en A.S.Z.V. SPONS uit Amsterdam trokken de zwemmers uit het westen helaas aan het langste eind. Met 1094.49 seconden voor De Golfbreker en 1092.57 seconden voor SPONS is het minimale verschil voorlopig geen bedreiging door de overall voorsprong van 10 punten in het voordeel van de Groningers, opgelopen bij de eerste ronde gehouden in Nijmegen.
Wanneer dit bekend werd op het themafeest in de Graanfabriek, werd de teleurstelling van het verlies omgezet in blijdschap bij het horen van de blijvende voorsprong.
Tot in de late uurtjes werd er doorgefeest, en met een opgeheven hoofd kijken we uit op de volgende ronde die in het hol van de leeuw zal plaatsvinden op 30 maart. Wij hebben er zin in, en hebben alle moed om SPONS een koekje van eigen deeg te geven!
We willen in ieder geval graag de jury nogmaals bedanken voor het goed verlopen van de wedstrijd in onze eigen stad!

09-12-2018

logoDe KNZB heeft de opleidingsstructuur voor trainersopleidingen grondig gerenoveerd. Onder het tabblad opleidingen vindt u hoe de nieuwe situatie er voor onze regio uitziet.

 

 

02-12-2018

We hebben inmiddels 2 afleveringen van de 25/50m competitie achter de rug.
De kanjerlijsten van deze wedstrijden staan hier:

17 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > »