Nieuwsoverzicht

17-3-2019

Inmiddels zijn er weer 2 edities van dit circuit afgewerkt. Dat heeft tot een heleboel kanjerprestaties geleid:

31-1-2019

Door: Yme Waterlader

Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen voor senioren en voor masters verzwommen in Sportstad Heerenveen. Tijdens een vlekkeloos door HZ&PC georganiseerd toernooi werd regio Noord vertegenwoordigd door de thuisvereniging en ZCNF’34 uit Oosterwolde .

ZCNF vaardigde een ploeg van 7 zwemsters uit voor het groepsnummer bij de senioren. Het doel was om één plaats hoger te eindigen dan bij de vorige NK. Daarin slaagde de ploeg met een sublieme uitvoering. De dames uit Oosterwolde eindigden als 6e in het eindklassement een knappe prestatie die tot stand is gekomen met relatief weinig trainingsuren als je dat vergelijkt met de topploegen uit met name het westen van het land.

Organiserende vereniging HZ&PC kon dit jaar helaas geen deelneemster afvaardigen naar het kampioenschap voor senioren maar wel voor die van de masters. Tosca van Haren en Thirza Hoekstra traden op als solisten en werden respectievelijk 3e en 2e in hun leeftijdsgroep. De ploeg van HZ&PC, bestaande uit vier zwemsters werd Nederlands kampioen hun de leeftijdsgroep .

Belangstelling voor synchroonzwemmen? In regio Noord zijn de volgende verenigingen actief met synchroonzwemmen: DZ&PC Drachten, Trivia Groningen, De Spatters, Beilen, ZCNF’34 Oosterwolde en HZ&PC Heerenveen.

Synchroonzwemmen opstarten in uw vereniging: neem contact op met de regionale synchroonzwemcommissie.

30-12-2018

Let op! In het wedstrijdbestand van de JJS wedstrijden in Regio Noord zit nog een foutje:

Zo is het nu -->                
Programma 4 : voorronde = 100 m rug dames  
Finale progamma 4f : 100 m vrij dames

Zo moet het zijn -->        
Programma 4 : voorronde = 100 m rug dames
Finale progamma 4f : 100 m rug dames

Willen de organisatoren dat svp aanpassen?
Dank!

29-12-2018

Door Henri Koek

Vorig jaar is er op initiatief van de KNZB een groepje doorgewinterde trainers bij elkaar gaan zitten om te kijken hoe en op welke manier we ‘het zwemmen’ in het Noorden in de lift kunnen krijgen. Een van de activiteiten die daaruit is voortgekomen is het (her)invoeren van minioren trainingsstages. Bij deze stages krijgen de beste minioren uit de provincie een of twee trainingsdagen aangeboden waarbij tal van onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met het wedstrijdzwemmen.
(Klik op de titel van dit bericht om de hele tekst te lezen)

17-12-2018

Door Tialda Prins

Van 7 tot 9 december heeft de 2e ronde van de Nederlandse Studenten Zwemkompetitie (NSZK) plaatsgevonden. Tijdens dit ontzettend gezellige en fanatieke weekend hebben circa 100 Groningse studenten deelgenomen aan de wedstrijd waarbij tussen verschillende verenigingen uit heel Nederland gestreden werd in het water.
In de ongelofelijk spannende strijd tussen Groninger Studenten ZwemVereniging De Golfbreker uit Groningen en A.S.Z.V. SPONS uit Amsterdam trokken de zwemmers uit het westen helaas aan het langste eind. Met 1094.49 seconden voor De Golfbreker en 1092.57 seconden voor SPONS is het minimale verschil voorlopig geen bedreiging door de overall voorsprong van 10 punten in het voordeel van de Groningers, opgelopen bij de eerste ronde gehouden in Nijmegen.
Wanneer dit bekend werd op het themafeest in de Graanfabriek, werd de teleurstelling van het verlies omgezet in blijdschap bij het horen van de blijvende voorsprong.
Tot in de late uurtjes werd er doorgefeest, en met een opgeheven hoofd kijken we uit op de volgende ronde die in het hol van de leeuw zal plaatsvinden op 30 maart. Wij hebben er zin in, en hebben alle moed om SPONS een koekje van eigen deeg te geven!
We willen in ieder geval graag de jury nogmaals bedanken voor het goed verlopen van de wedstrijd in onze eigen stad!

09-12-2018

logoDe KNZB heeft de opleidingsstructuur voor trainersopleidingen grondig gerenoveerd. Onder het tabblad opleidingen vindt u hoe de nieuwe situatie er voor onze regio uitziet.

 

 

17 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > »