Verslag van het NSZK in Groningen (zoals Heerenveen even werd genoemd...)
17-12-2018

Door Tialda Prins

Van 7 tot 9 december heeft de 2e ronde van de Nederlandse Studenten Zwemkompetitie (NSZK) plaatsgevonden. Tijdens dit ontzettend gezellige en fanatieke weekend hebben circa 100 Groningse studenten deelgenomen aan de wedstrijd waarbij tussen verschillende verenigingen uit heel Nederland gestreden werd in het water.
In de ongelofelijk spannende strijd tussen Groninger Studenten ZwemVereniging De Golfbreker uit Groningen en A.S.Z.V. SPONS uit Amsterdam trokken de zwemmers uit het westen helaas aan het langste eind. Met 1094.49 seconden voor De Golfbreker en 1092.57 seconden voor SPONS is het minimale verschil voorlopig geen bedreiging door de overall voorsprong van 10 punten in het voordeel van de Groningers, opgelopen bij de eerste ronde gehouden in Nijmegen.
Wanneer dit bekend werd op het themafeest in de Graanfabriek, werd de teleurstelling van het verlies omgezet in blijdschap bij het horen van de blijvende voorsprong.
Tot in de late uurtjes werd er doorgefeest, en met een opgeheven hoofd kijken we uit op de volgende ronde die in het hol van de leeuw zal plaatsvinden op 30 maart. Wij hebben er zin in, en hebben alle moed om SPONS een koekje van eigen deeg te geven!
We willen in ieder geval graag de jury nogmaals bedanken voor het goed verlopen van de wedstrijd in onze eigen stad!