Jeugdwaterpolo en talentherkenning

De KNZB Regio Noord heeft het jeugd waterpolo hoog in het vaandel staan.

Naast de reguliere jeugdcompetitie voor alle leeftijdsklassen, organiseert de regio in samenwerking met RTC/WONN regiotrainingen en faciliteert de regio de ontwikkeling van waterpolo talenten.

In het menu aan de linkerkant kun je meer informatie vinden over deze onderwerpen. 

 


Het bondsbureau en de bondscoaches hanteren dit jaar een heel transparante selectie procedure.

In elk van de vijf regio's van de KNZB worden twee selectietrainingen georganiseerd.
Op deze selectietrainingen worden de beste 15 jongens en 15 meisjes van het geboortejaar 2001, de beste van 2002 en de beste van 2003 en jonger geselecteerd.

Deze 90 spelers gaan op 19 en 20 december naar het selectietoernooi in Zeist. Daar selecteren de bondscoaches hun selecties. De beide bondscoaches geven aan dat dit de enige weg naar Jong Oranje is.

De selectie tijdens de regio selectietrainingen wordt gedaan aan de hand van het scouting formulier van de KNZB door trainers van de Regio Waterpoloschool en het RTC Waterpolo Noord samen met een door de bondscoaches geselecteerde onafhankelijke trainer.

Voor de jaargangen 2003 en jonger zijn de selectietrainingen op zondag 22 november om 08:15 uur in Meppel en op zondag 6 december om 12:30 in het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Voor de jaargangen 2002 en 2001 is de selectietraining  6 december in de Sportstad Heerenveen om 08:30 uur.

We rekenen erop dat ook jij als polosecretaris of trainer jullie beste spelers in de betreffende leeftijdsklassen naar de selectietrainingen sturen.

De bondscoaches willen graag het beste van Nederland zien en zij zijn er net als wij van overtuigd dat het talent overal is, ook in het Noorden!